Vägning

Efter en vecka som varit jobbit så trodde jag inte att vågen skulle visa ett minus, men det gjorde den. En litet minus, men ett minus ändå. Jag har inte ätit en massa skit, men jag har haft en jobbig vecka och jag tror att det påverkar resultatet...

Veckans resultat:

Viktminskning: -0,3 kg
Aktuell vikt: 60,0 kg
Målvikt: 57 kg
Kvar att gå ner: 3,0 kg

Morotssoppa

Måste bara dela med mig av den godaste soppan jag ätit på länge... Blev bjuden på den tidigare i år, bad om receptet och har nu räknat ut pointsantalet i den efter att bytt ut vissa produkter till magrare alternativ. Soppa blir väldigt krämig och jätte god. Ett gott bröd till är inte helt fel ;)



Morotssoppa               6port. 2,5p/port

5-6 hg skalade och rivna morötter

3 msk mjöl
3 st fiskbuljongtärningar
1,5 l vatten
1 kartong (400g) kavli lätt räkost
1 burk VV creme fraiche
1 pkt frusen dill

* Morötterna ska stekas (svettas) i pyttelite olja.
* Blanda vatten, mjöl och fiskbuljong och låt småkoka
* Blanda i morötterna, räkost, creme fraiche och dill.


Smaklig måltid!

Min helg...

I går var det lördag, och det bidde lite godis. Men jag måste säga att jag inte tyckte det var så där jätte gott...åt upp allt i allafall, men sen mådde jag pyton. Inte är jag då sugen på nå godis i dag inte, som jag varit dagen efter godisätande tidigare. Det gillas!

Försöker vara duktig och motionera varje dag på ett eller annat sätt. Det var endast i fredags som det inte blev nått, men då hade jag så ont i huvudet att soffan var mer lockande... :p Men både i går och i dag har det blivit cykelturen på 1 mil. Man känner sig så nyttig efter den är avklarad.

Hoppas att vågen visar en 5:a som första siffran på fredag. Men är jag duktig och sköter mig så ska det nog inte vara en omöjlighet ;)

Vägning

Fredag och vägning... Även i dag så var det ett väldigt roligt resultat på vågen.

Då var det helg då på några timmar, vi får se om jag testat med lite godis igen. Kan ibland känna sug efter nått, men vet inte riktigt vad. Förra lördagen så var det skumgodisarna som jag klarade av att äta upp, så det blir nog sånna om det blir nått...

Veckans resultat:

Viktminskning: -1,1 kg
Aktuell vikt: 60,3 kg
Målvikt: 57 kg
Kvar att gå ner: 3,3 kg

Spännande, spännande...

I morgon är dax för vägning igen. Ska bli spännande och se hur jag lyckats denna veckan... Hoppas att det i allafall blir ett litet minus. Tror inte på ett lika stort som sist... Men minus är ju alltid minus ;)

Tycker det har gått riktigt bra med pointsen även denna vecka, och jag har inte heller varit så där godissugen som jag tidigare. Skönt att ha kommit över det...

Återkommer i morgonbitti med resultatet ;)

Min godisupplevelse

Ja då var det lördag då, och jag unnade mig lite godis... Men vet ni vad? Det var inte ens gott! Tyckte att det var alldeles för sött att jag gav de sista till Magnus... Det känns bra! Kanske har jag vunnit över godissuget då? JAAAA!!! Hoppas bara att det håller i sig nu ;)

Cykeltur i morrn igen...det längtas det till! Vill ha ett minus även nu på fredag, om än det inte blir lika stort som sist då...men ett minus ska det vara ;)

Vägning!!!

Fredag och vägning. 1 vecka UTAN godis och 1 vecka med pointsräkning har gett resultat ;) Fick en chock då jag ställde mig på vågen i morse...

Se själva...här kommer resultatet

Viktminskning: -1,8 kg
Aktuell vikt: 61,4 kg
Målvikt: 57 kg
Kvar att gå ner: 4,4 kg

Jag har alltså bara kvar 0,5 kg av det jag gått upp i sommar...skönt! Det är ju inte så mycket, och kan jag lyckas en vecka till så här ja då är det ju lugnt... Men jag tror att det kanske blir liiiite godis på lördag ;)

Hallonsmoothie

Ja det bidde en i kväll också ;) och 3 hårdmackor... Mumsigt!



Hade så mycket points kvar nu ikväll och så all motion också...så då slog jag på stort med en ostbit ;) Men det är Billinge 10% så det känns lugnt...

Nu är det ju vägning i morgon, och det ska bli spännande att se hur veckan har gått. Ett minus måste det vara, men hur stort ska bli spännande att se. Återkommer med resultatet så fort jag bara kan i morgon!

Snart fredag!

Då var det snart fredag och vägdag. Ska bli spännande att se hur det gått. Då har jag ju dessutom varit utan godis i en vecka...

Måste säga att det går bättre och bättre att vara utan. Men visst känner jag det där suget, och speciellt då jag är hungrig. Då skulle jag nästan kunna göra vad som helst för att få lite... :p Har klarat kvällarna tack vare mina hallonsmoothisar...de är ju bara såååå goda ;) Funderar på att testa att göra en med kiwi...kanske blir gott. Får återkomma med det då jag testat ;)

Ännu en dag...

Ja då har det gått ännu en dag i kampen mot sötsuget...eller rättare sagt GODISsuget! Har lyckad hålla mig även idag, och det är jag stolt över. Men shit så jobbigt det är att gå förbi godiset på affärn... Var på ica för att köpa mjölk och hämta paket, och för att inte frestas av godiset så fick jag gå omvägar och inte ens titta åt det hållet :p

Motion har det blivit idag med, men ingen cykeltur eller promenad. När jag hade tänkt gå så regnade det...så jag bestämde mig för att stanna inne och ta en tur på orbitreken i stället... Så där trampade jag i 20 minuter men bra musik i öronen och 3 ungar och en gubbe springandes fram och tillbaka ;) hihi

Har föresten köpt en massa nya kläder den senaste tiden. Jag som HATAT att handla kläder till mig, och inte ens hittat nått jag vill ha eller passar i. Nu tycker jag det är skitkul att köpa lite nytt ;) Magnus sa faktiskt i dag att så mycket har inte följt mig i klädaffären någonsin undet våra 13 år tillsammans... Är det bra eller dåligt tro? :p ;)

Kvällens gottiga

Ja jag kämpar på mot sötsuget, och det går riktigt bra måste jag säga... Är stolt över mig själv.

I kväll blev det gottiga 2 hårdmackor med skinka och gurka och en smootie med hallon och banan...mumsigt till tusen ;) och dessutom blir man mätt på det.

Promenad både i går morse och i morse...och det var härligt. I morgon blir det mest troligt på kvällen, men vad gör det. Bara det blir motion så är jag nöjd ;)

Finns det nu nån som läser så skulle jag bli glad för en kommentar eller två ;)

Stolt över mig själv!

Måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv idag! Det är lördag och det innebär godis... Men jag lyckades att hålla mig borta från både gubben och barnens påse ;) I stället så ordande jag eget "lördagsgodis"... Se bilden


2 sortes melon uppskuren i bitar... SÅÅÅÅ mumsigt!

I går testade jag en annan mumsig sak. Hallon och kesella vanilj! Det kan jag också rekomendera ;)

Ska kämpa vidare och vinna över sötsuget. Inget godis på en vecka. Sen får vi se om jag unnar mig lite nästa lördag. Det beror på vad vågen visar på fredag ;)

Då var det dax igen!

Jaha nu är det dax igen att ta sig i kragen! Sedan i slutet av juni har jag gått upp 2,3 kg.

Det har varit väldigt mycket här hemma som gjort att jag inte orkat eller haft motivation att tänka på vad jag stoppar i mig, och det har alltså satt sina spår :S Nu börjar det kännas att byxorna klämmer lite över magen, och jag hade lovat mig själv att då det blev så var det dax att skärpa sig igen. För jag vill INTE hamna där jag en gång var! Visst, jag VET att det är en lång väg dit men jag tar mig hellre i kragen i god tid än att det ska bli katastrof :p

Ska se till att motionera duktigt också. Tyvärr så har jag åkt på förkylning så idag kanske jag inte orkar ta mig ut, och dessutom har jag får punktering på cykeln. Men NEJ det är inte godtagbara skyll! Jag kan i allafall gå det korta vändan i lugn takt, då har jag i allafall rört på mig lite.

Hoppas på att jag får stöd och peppning!

Så här det ut nu:

Viktminskning: +2,3 kg
Aktuell vikt: 63,2 kg
Målvikt: 57 kg
Kvar att gå ner: 6,2 kg


RSS 2.0