Lite goda recept!
Kantarelldoftande fläskfilé 4 port. 4,5p/port
500g fläskfilé
Kantareller ( färska, frysta eller konserverade)
Kantarellfond (ca 2 msk)
Färsk timjan
Tomat
1 dl creme fraiche lätt 15%
1 Milda mat Extra
* Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor.
* Krydda med salt och peppar, stek i en pappa tillsammans med kantarellerna till de är gyllenbruna.
* Slå över creme fraiche, kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
* Strö över timjan.
* Servera med kokt potatis eller ris! (Räkna extra för det!!!)
Detta recept har jag hittat på sidan 56kilo.se, gillade maträtten och tipsar därför andra om den!
*~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*
Paprikapasta 1 port. 5p/port
1 tomat
1/2 röd paprika och 1/2 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
1/2-1 tsk finhackad chilipeppar
1 skiva konserverad ananas
4-5 skivor rökt skinka
3 gröna oliver
1 msk finhackad persilja
1,5 dl kokt pasta
* Hacka tomaterna, paprika, oliver och chilin
* Skär den rökta skinkan i tärningar eller strimlor och ananasen i bitar
* Fräs tomaterna och paprika mjuka i oljan
* Tillsätt skinka, ananas, persilja och vitlök.
* Servera med kokt pasta
*~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*
Kyckling stroganoff 4 port. 4p/port.
4 st kycklingfiléer
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
* Skär kycklingen i strimlor
* Skala och hacka löken
* Bryn kycklingen i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.
* Fräs löken och den i grytan
* Tillsätt salt, peppar, tomatpure och buljong
* Lår koka i några minuter
* Rör ut mjölet i fraichen och rör ner det i grytan
* Låt koka ca 3 minuter
* Servera med kokt potatis, grönsaker och gärna stekt svamp (räkna extra för potatisen)
*~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*
Lasange 6 port. 6,5p/port.
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
2 dl vv creme fraiche
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
peppar
kött och grillkrydda
lasangeplattor
Vitsås:
1 1/2 msk margarin
3 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
salt
peppar 1 dl riven ost 10%
* Skala och hacka lökarna
* Fräs löken och köttfärsen i lite margarin i en stekpanna
* Rör ner mjölet
* Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, vatten, creme fraiche, pressad vitlöksklyfta och kryddor
* Koka under lock på svag värme i ca 15 minuter
* Smält margarin och rör ner mjölet till vitsåsen i en kastrull
* Tillsätt mjölken
* Låt koka i 5 minuter, rör då och då
* Tillsätt salt, peppar och riven ost
* Varva lasangeplattor, köttfärs och vitsås i en ugnsfast form
* Gratinera i 225° i 30 minuter
500g fläskfilé
Kantareller ( färska, frysta eller konserverade)
Kantarellfond (ca 2 msk)
Färsk timjan
Tomat
1 dl creme fraiche lätt 15%
1 Milda mat Extra
* Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor.
* Krydda med salt och peppar, stek i en pappa tillsammans med kantarellerna till de är gyllenbruna.
* Slå över creme fraiche, kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
* Strö över timjan.
* Servera med kokt potatis eller ris! (Räkna extra för det!!!)
Detta recept har jag hittat på sidan 56kilo.se, gillade maträtten och tipsar därför andra om den!
*~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*
Paprikapasta 1 port. 5p/port
1 tomat
1/2 röd paprika och 1/2 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
1/2-1 tsk finhackad chilipeppar
1 skiva konserverad ananas
4-5 skivor rökt skinka
3 gröna oliver
1 msk finhackad persilja
1,5 dl kokt pasta
* Hacka tomaterna, paprika, oliver och chilin
* Skär den rökta skinkan i tärningar eller strimlor och ananasen i bitar
* Fräs tomaterna och paprika mjuka i oljan
* Tillsätt skinka, ananas, persilja och vitlök.
* Servera med kokt pasta
*~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*
Kyckling stroganoff 4 port. 4p/port.
4 st kycklingfiléer
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
* Skär kycklingen i strimlor
* Skala och hacka löken
* Bryn kycklingen i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.
* Fräs löken och den i grytan
* Tillsätt salt, peppar, tomatpure och buljong
* Lår koka i några minuter
* Rör ut mjölet i fraichen och rör ner det i grytan
* Låt koka ca 3 minuter
* Servera med kokt potatis, grönsaker och gärna stekt svamp (räkna extra för potatisen)
*~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~*
Lasange 6 port. 6,5p/port.
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
2 dl vv creme fraiche
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
peppar
kött och grillkrydda
lasangeplattor
Vitsås:
1 1/2 msk margarin
3 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
salt
peppar 1 dl riven ost 10%
* Skala och hacka lökarna
* Fräs löken och köttfärsen i lite margarin i en stekpanna
* Rör ner mjölet
* Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, vatten, creme fraiche, pressad vitlöksklyfta och kryddor
* Koka under lock på svag värme i ca 15 minuter
* Smält margarin och rör ner mjölet till vitsåsen i en kastrull
* Tillsätt mjölken
* Låt koka i 5 minuter, rör då och då
* Tillsätt salt, peppar och riven ost
* Varva lasangeplattor, köttfärs och vitsås i en ugnsfast form
* Gratinera i 225° i 30 minuter
Kommentarer
Trackback