Chokladmousse & frusen vaniljvisp med krossad dajm
Eftersom jag är en riktig gottegris så måste jag ha nått gott ibland, och jag har blivit tipsat om dessa gosaker som dessutom är points billiga :-D
@->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->-
Chokladmousse 4 portioner 1,5p/port.
4 äggvitor
4 msk kakao
4 msk socker
* Vispa vitorna hårt och häll i sockret lite i taget.
* Häll i kakaon och vispa till smeten är slät och fin.
* Spritsa upp i fina glas och ställ i kylskåpet ett tag.
Om man vill så kan man göra moussen till glass. Ställ den då i frysen i stället och låt den stå någon timma.
Blir jättegott att ha lite GB vanilj lättglass till ;-) (50g är 1,5p)
@->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->- @->-->-
Frusen vaniljvisp med krossad dajm 12 st 1,5p/st
1 pkt vaniljvist (max 12%) 9p
1 dubbeldajm 7,5p
* Vispa vanilvispen så den blir fluffig.
* Krossa dajmen till smulor och blanda i vaniljvispen.
* Portionera ut smeten i 12 st aluminium bakformar.
* Ställ i frysen ett par timmar.
Ät och njut!!!
Kommentarer
Trackback